12. joulukuuta 2014

Kuulumisia!

On kulunut melkein kuukausi viime kirjoittelun jälkeen. Ei ole kyllä tapahtunutkaan ennen viime viikonloppua mitään isompaa että ehkä suurin syy on siinä. 

Pyörähdettiin 29.11 Pellon pentunäyttelyssä. Tollerin pentuja oli ilmoitettu 3kpl eli Ilo, velipoika Jeppe (Hillitön Tulenlento) ja Luna (Novamian Aurora Felirox). Tuomarina oli Lena Danker. Jeppe sai KPn ja Ilo oli narttu pentujen PEK1 KPn kera. Paras pentu kehässä Jeppe vei voiton ollen ROP-pentu. Ikävä kyllä tästä reissusta ei ole kuvia.

Jepen arvostelu: 
"8kk, sopusuhtainen poika jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima, kauniit linjat päässä. Purenta OK. Ikäisekseen erinomainen runko & riittävät kulmaukset. Sopiva luusto. Hieman litteät käpälät. Liikkuu hyvin edestä, takaa vielä ahdas. Miellyttävä luonne"
PEN1 KP ROP-pentu

Ilon arvostelu:
"8kk, vahvarakenteinen isohko narttu jolla hyvät mittasuhteet. Hyvät pään linjat. Kaunis ilme ja purenta OK. Hieman pysty lapa ja tästä johtuen lyhyt kaula. Hyvä pitkä viisto olkavarsi. Hyvä selkä ja lantio. Hyvät takakulmaukset. Vahva luusto. Runsas hieman pehkeä karva. Liikkuu tasapainoisesti riittävällä askelpituudella"
PEN1 KP VSP-pentu

Viime viikonloppuna oltiin Helsingissä. Yövyttiin Ilon siskon Riemun (H. Tulenloiste) omistajan Johannan luonna. Riemu oli paljon Iloa pienempi mutta ei se tyttöjä alku kankeuden jälkeen haitannut sillä tulivat loistavasti toimeen. Tytöt olivat niin erinlaisia mutta kokoerosta huolimatta niistä kyllä huomasi että sukua olivat. Oli kyllä ihanaa pitkän ajan jälkeen nähdä niin Riemua kuin sen omistajia. 

Riemu ja Ilo
Riemu!

Lauantaina ajeltiin Helsingin messukeskukseen jossa oli Helsinki Winner näyttely. Lauantaina paikalla oli 35 tolleria ja tuomarina tiukka Maret Kärdi Virosta. Ilo sai arvosanaksi JUN EH ja moitteita sai pentuturkista sekä korkeasta sukasta mitkä eivät nyt yllätyksenä tulleet. Riemulle tuli JUN H ja suurimpana kehoituksena että tarvitsee aikaa ja sitähän pikku pirpana tarvitseekin.


Ilon arvostelu:
"9kk vielä hieman pentu lihava ja ei aivan rungon myötäisessä turkissa. Vaikuttava juniori. Hyvä raajaluusto. Sopivat kulmaukset. Ilmeikäs pää ja korreksti hampaisto. Oikea asentoiset liikkuvaiset korvat. Ryhdikäs kaula. Liikkeessä mukana työskentelevä häntä. Turkin väri vielä kehittymässä mutta runsaat valkoiset värimerkit. Korkealle ulottuvat sukat pilaavat yleisvaikutelman ja vaikuttavat arvosanaan" 
JUN EH

Riemun arvostelu:
"Niukan kokoinen, vielä kesken kehityksen juniorinarttu. Hyvät mittasuhteet ja tummasilmäinen ilmeikäs pää. Kokoon nähden sopiva pään vahvuus, oikea asentoiset korvat. Hieman holvautunut kallon etuosa. Hyvä kaula. Lanneosa saisi olla tiiviimpi. Riittävät etukulmaukset, puutteellinen polvi ja rungon alle jäävät takaraajat. Heikko takatyöntö, reilun pituinen häntä. Vielä pentuvillaisa turkki ja korkealle kohoavat sukat vaikuttavat arvosanaan."
JUN H

Sunnuntaina paikalla oli hieman enemmän koiria ja hurjat 11kpl junioriluokan narttuja. Tänään tuomarina oli Tuula Savolainen joka oli oikein miellyttävän oloinen tuomari. Ilo sai arvosanaksi JUN ERI ja Riemulle JUN H. Tyytyväinen olin Ilon esiintymiseen jälleen kerran ja suurin kiitoskin menee Marika Bergille joka oli kumpanakin päivänä Ilon hihnan päässä.


Ilon arvostelu:
"9kk. Koon ylärajoilla oleva vahva nuori narttu. Oikealinjainen pää. Kaunis linjainen kokonaisuus. Hyvä eturinta ja tilava rintakehä. Hyvä takaosa. Hyvä asentoinen lantio. Hieman suorat olkavarret. Vahva raajaluusto. Tasapainoiset ja tehokkaat liikkeet. Valkeaa eturaajoissa voisi olla vähemmän. Kaunis turkki. Hyvät hapsut ja häntä"
JUN ERI


Riemun arvostelu:
"9kk. Vielä hyvin pentumainen , mittasuhteiltaan lyhyt nuori narttu. Vielä kevyt pyöreäkalloinen pää. Voimakkaat otsaluut. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen rungoltaan . Hieman luisu lantio . Tasapainoisesti joskin niukasti kulmautunut kinnerahtaat takaliikkeet . Pentuturkki , hyvät hapsut . Valkoista voisi olla hieman vähemmän eturaajoissa . Sivuliikkeisiin tarvitaan lisää tehoa . Tarvitsee lisää aikaa."
JUN H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti