12. maaliskuuta 2013

Pentusuunnitelmia ja hiljaiseloa

Tammikuusta lähtien on tapahtunut aika vähän. Ollaan ravattu enemmän tai vähemmän näyttelyissä joista oonkin kertonut melko aktiivisesti täällä blogissa. En nyt ala kertailemaan tammi-maaliskuun tapahtumia isommin mutta 2x EH ja Ruotsista se kauan himoittu serti tuli haettua. Tän postauksen tarkoituksena on hieman pohdiskella tulevaa kevättä/kesää mitä nyt olisi suunnitelmissa tehdä.

Maaliskuu
Tälle kuukaudelle ei ole oikein isompia suunnitelmia sillä ollaanhan sitä jo melkein puolessa välissä. Sunnuntaina lähdetään käymään Halsualla ryhmänäyttelyssä johon on vaihtunut tuomariksi Markku Kipinä. Käytiin vuosi sitten Kipinän arvosteltavana ja tuloksena oli ROP. Tällä hetkellä Kiira puottaa hurjasti karvaa joten en nyt oleta Kipinän tykkäävän Kiirasta noin paljoa, kunhan sielä edes EH tulisi niin olisin tyytyväinen.

Huhtikuu
Kalenteriin oli merkittynä Haapaveden ja Pellon ryhmänäyttelyt että kävästäisiin siellä kehässä pyörähtämässä, mutta Kiiran kaljuuntuessa tällä hetkellä hyvää vauhtia niin en sitä sinne ilmoita. Pellossa olisi tuomarina ollut Pekka Teini jolle haluan kakaran viedä näytille ennemmin tai myöhemmin mutta nyt se saa jäädä. Huhtikuun lopulla odotetaan innokkaana lumien sulamista jotta päästään vetämään metsään taas jälkiä!   Jälkitreenien lisäksi olisi kiva huhtikuun ajaksi kiva ilmoittaa Kiira johonkin tokoilemaan jotta päästäisiin tässäkin asiassa eteenpäin

Treenatakkin pitäisi keretä kun lumet sulaa?
Toukokuu
Tällöin on jo toivottavasti suurin osa lumista jo sulannut metiköstä pois ja päästään kunnolla mejäilemään. Pyritään tekemään pidempiä jälkiä sillä ennen ei olla treeneissä pituuteen kiinnitetty kovin huomiota. Kalenteriin on merkitty Oulaisen ja Raahen ryhmänäyttelyt sekä Piteån KR. Näiden ilmottautumisia mietitään lähinnä turkkia ja juoksuja silmällä pitäen. Tärkeimpänä noista kolmesta on Piteån kr johon olisi kiva kakara ilmoa. Toukokuulle odotetaan Kiiralle juoksuja joihin se olisi tarkoitus astuttaa. Tämä pentuesuunnitelma onkin oman kevään se kohokohta


Puppy plans

Uroksia mietittiin Kiiran kasvattajan ja toisen omistajan Caritan kanssa pitkään ja hartaasti. Itsehän himoitsin vaikka mitä upeita uroksia mitä mieleen juolahti mutta piti koettaa pitää järki päässä ja jalat maassa. Urokselta tahdoin ensisijaisesti tasaista ja varmaa luonnetta tasoittamaan Kiiran kipakkaa ja ehkä viemän epävarmaa käyttäytymistä. Rungoltaan uroksen pitäisi olla keskikokoinan ja suora selkäinen joka hieman täydentäisi Kiiraa joka on puolestaa iso kokoinen nartuksi. 
Tärkein ominaisuus jota urokselta tahdoin niin riistavietti. Kiira kyllä kantaa lokkia ja muita lintuja mutta varikseen se ei suostu koskemaan joten urokselta tahdon sitä riistaviettisyyttä ja että sille kelpaisi kaikki linnut suuhun. Lopulta Caritan kanssa päädyttiin Mondyyn!

Pentueen sivu täällä blogissa

Mondy on aikalailla hieno valinta Kiiralle ja odotan pentuetta innoissani! Mondy täydentää Kiiraa niin luonteellaan, vietillään ja rungoltaankin. Mondyn sukutaulusta löytyy muutama koira jotka on mielestäni aivan upeita ja niillä on metsästyskoe tuloksia amerikassa. Mondyn isä on AKC/NSDTRC CH, HR Redleaf Apache at Cinnstar CD SH WCX joka on upea uros ja varsinkin Apachen isä AKC/NSDTRC CH HR Cinnstar's Cherokee Flash CDX WCX NA VCX "Flash" jonka toivoisin joskus löytyvän omankin koiran sukutaulusta. 

Toivotaan nyt kovasti että yhdistelmä toteutuu ja maailmaan tulee ensinnäkin terveitä pentuja! Ensin tietysti odotetaan että Kiiran juoksut alkavat huhtikuun lopulla/toukokuun alussa!

8 kommenttia:

 1. Pistätkö mulle sitten postiin yhen nätin ja kiva luonteisen tytön kivoilla isoilla merkeillä ;>?

  VastaaPoista
 2. Pitää laittaa ;> Veikkaan että näitä iso merkkisiä pentuja tulee jos kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
 3. Millainen tuomari tuo Pekka Teini sitten on, kun sille Kiiran haluat viedä? Itse olen nimittäin myös miettinyt, jos Linuksen ilmoittaisi Pelloon Pekalle tai Jaana Hartukselle Raaheen tai Haapavedelle. Osaatko suositella Linukselle sopivaa/sopivampaa tuomaria? Minähän olen kyllä tyytyväinen, jos H saadaan ;)

  VastaaPoista
 4. No nyt on upee tolleriyhdistelmä! Harmi, ettei ole resursseja vielä tänä vuonna penskaa ottaa. :/

  VastaaPoista
 5. Nea, minäpä laitan fb'ssä viestiä :)

  Mags, harmi :/ Mutta tuleehan noita uusia hienoja yhdistelmiä lähempänä ja kun on aikaa resursseja ottaa kakara kotiin!

  VastaaPoista
 6. Voi että! Mä niin olen ihaillut tätä tyttöstä täällä netissä, ja näyttelyissä ja miettinyt, että tuolta kun joskus pennun saisi.... Ei vaan kans resurssit ole tarpeeksi hyvät tälle kesälle, kun oma tolleri vasta 1,5v. Mutta upea yhdistelmä! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Tuleehan Kiiralle tulevaisuudessakin ehkä toinen pentue jos kaikki menee hyvin joten sieltä sitten jos yhdistelmä miellyttää ;>

  VastaaPoista
 8. pidetään mielessä! :)

  VastaaPoista